Bucate alese

Bucate alese

Aluatul de strudel

Pentru 1 strudel mare sau 2 strudele mici avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame faina de grau tip 405 sau 550 si in plus pentru prelucrat
  • 1 ou mare
  • 4 linguri ulei ( de floarea-soarelui, porumb sau rapita )
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 150 grame unt topit  pentru uns si pentru forma
  • 125-200 ml lapte sau 125-200 grame frisca lichida pentru turnat deasupra
Timp de preparare : 50 minute
Timp la cuptor : 35-45 minute la o temperatura de 220°C ( 200°C cu ventilator sau treapta 4-5 ), pe sina din mijloc a cuptorului
MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru ca aluatul sa ramana moale si elastic in timp ce se odihneste, umpleti un vas de ceramica sau sticla cu apa clocotita. Dupa prima framantare a aluatului se scurge apa din vasul de ceramica sau sticla si se acopera bila sau bilele de aluat framantate cu vasul rasturnat. Se tine apoi circa 30 minute intr-un loc racoros.
  2. Pentru ca aluatul subtire sa nu se rupa cand il prelucrati, evitati sa purtati pe maini bijuterii care l-ar putea agata si rupe.
  3. Aluatul intins pana cand devine foarte subtire se elibereaza de marginile mai groase si se taie in forma de dreptunghi. Se unge cu untul topit si se intinde umplutura pe deasupra.
  4. Se coace strudelul dupa cum este mentionat in reteta. Dupa fiecare 10 sau 20 minute, se unge din nou cu unt topit si se uda cu lapte sau frisca lichida. Cand este gata, strudelul se lasa circa 5 minute in forma, ca sa se raceasca.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/