Bucate alese

Bucate alese

Cornulete cu vanilie

Pentru 2 tavi, cam 80 de cornulete avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 275 grame faina si inca putin pentru prelucrat
  • 1 praf de sare
  • 200 grame unt rece
  • 100 grame zahar
  • 100 grame migdale decojite macinate
  • 50 grame zahar fin ( pudra ) si pulpa dintr-un baton de vanilie pentru ornat
Timp de preparare : 40 minute
Timp de racire - peste noapte ( in frigider )
Timp la cuptor : 10-12 minute pentru fiecare tava
MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun faina si sarea intr-un castron. Se taie untul bucati si se adauga la faina, impreuna cu zaharul si migdalele. Se framanta totul rapid pana se obtine un aluat faramicios.
  2. Aluatul se pune intr-o punga pentru gongelat care se inchide. Se intinde aluatul in punga cu sucitorul pana ce se formeaza un dreptunghi de grosimea unui deget. Se lasa la rece peste noapte.
  3. A doua zi : se incinge cuptorul la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ), se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt.
  4. Se scoate aluatul din punga, se taie pe lung, in trei fasii. Acestea se taie de-a latul in 80 de bucati de grosimea unui deget. Pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina se formeaza cornulete din bucatile de aluat. Cornuletele astfel formate se aseaza in tavi, la aproximativ 2 cm distanta unul de altul.
  5. Cornuletele se coc 10-12 minute ( fiecare tava ), pana devin usor aurii. Se amesteca zaharul cu pulpa de vanilie. Cornuletele se dau cu grija prin zahar cat sunt fierbinti. Se aseaza pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.
Sfaturi practice:
Pentru o preparare mai rapida, se pot folosi migdale nedecojite macinate, lar aluatul se poate raci mai repede tinandu-l 1-2 ore in congelator.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/