Bucate alese

Bucate alese

Prepararea pastelor

Pastele, bogate in proteine, cu continut ridicat de carbohidrati si relativ scazut de calorii, reprezinta cele mai adaptabile meniuri din numeroasele moduri de servire.
In Italia, pastele sunt produse in sute de forme si marimi diferite, iar acum ele se gasesc si in supermarketuri din lumea intrega. Majoritatea tipurilor de paste se vand cu numele lor de origine, italienesti, care de obicei descriu forma si uneori marimea. In general, sufixul -ini, ca la spaghettini, inseamna subtire, in timp ce sufixul -oni arata ca pastele sunt groase, ca de exemplu rigatoni. Pe langa numeroasele forme de paste uscate, exista si unele paste proaspete, cel mai adesea ca tagliatelle, ravioli sau lasagne. Pastele proaspete pot fi cumparate din supermarketuri,magazinele de delicatese si magazinele specialitati italienesti.


Pastele produse din gris de grau dur au cea mai buna textura, astfel ca merita sa cititi eticheta inainte de a cumpara. Pastele facute din alte feluri de faina tind sa devina lipicioase si moi atunci cand sunt fierte. Foile de paste gata de utilizat -( cum sunt lasagne sau tuburile cannelloni )- nu trebuie sa fie fierte in apa inainte de a fi folosite. In timp ce se coc, foile de paste absorb pur si simplu lichidul continut in sos, de aceea cel mai bine este ca sosul pentru aceste feluri de paste sa fie mai subtire decat de obicei.

FIERBEREA PASTELOR :
1. Se introduc pastele sau spaghetele in apa fiarta, impingandu-le in jos pe masura ce se moaie. Cand incep din nou sa fiarba, se reduce focul ca sa fiarba incet. Nu se acopera. Se amesteca si se fierb pe durata recomandata pentru a fi al dente.
2. Imediat ce s-au fiert se toarna intr-o strecuratoare mare - (cu cat este mai mare cu atat este mai bine deoarece ajuta pastele sa se scurga mai repede fara sa se raceasca ). Se scutura usor pentru a elimina excesul de apa.
3.Se pun pastele scurse intr-un castron incalzit. Se toarna sosul fierbinte deasupra si se amesteca usor cu o lingura mare si cu o furculita.
TIMPII DE FIERBERE :
( pentru paste depind de marime, forma si prospetime si variaza de la o marca la alta ).
  • Pastele uscate necesita pentru fierbere 8-15 minute.
  • Pastele proaspete necesita 2-5 minute.

Pastele se fierb intr-o cratita mare, cu apa clocotita, punand 2 litri de apa la fiecare 250 grame de paste. In apa se pune o jumatate de lingurita rasa de sare si 2 linguri de ulei de masline pentru ca pastele sa nu se lipeasca.

POFTA BUNA !



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/