Bucate alese

Bucate alese

Pui cu vin si ciuperci

Aceasta mancare aromata de pui, legume si paste se prepara cel mai bine cu vin rosu, tare - cum este vinul italian Chianti.
Pentru a prepara 4 portii de pui cu vin si ciuperci avem nevoie de :

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 pulpe de pui, fiecare de circa 250 grame, fara piele
  • 1/4 lingurita de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 250 grame ciuperci mici, spalate si taiate in jumatate
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 400 grame rosii din conserva
  • 100 ml passata ( vezi GLOSAR-Passata )
  • 250 ml vin rosu
  • 1/2 lingurita rasa tarhon uscat
  • 100 grame masline negre fara samburi
  • 100 grame linguine ( vezi GLOSAR-Prepararea pastelor )
  • Fire de creson proaspat, pentru ornat
Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatit : 50 minute

MOD DE PREPARARE :

  1. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la foc si se prajesc pulpele de pui, cate 2, la foc mare, pana se rumenesc. Se scot pulpele pe o farfurie se sareaza si se pipereaza.
  2. Se adauga ceapa in caserola si se prajeste la foc moderat circa 5 minute, dupa care se adauga ciupercile si usturoiul si prajim inca 3 minute. Apoi se pun rosiile, passata, vinul, tarhonul si maslinele. Se pun pulpele inapoi in caserola si se pun la fiert. Cand dau in clocot se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 15 minute.
  3. In final se pun din nou la fiert si se adauga linguine. Se mai tin la foc mic 8-10 minute sau pana cand pulpele si linguinele s-au facut.
  4. Se orneaza cu fire de creson si se servesc.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/