Bucate alese

Bucate alese

Salata de pui mediteraneana

In aceasta mancare racoritoare, de vara, bucurati-va de aromele plantelor mediteraneene. Maslinele si branza feta dau tenta finala pentru aceasta salata de pui apetisanta, adaugand un gust sarat ce completeaza aromele de vin alb si ulei de masline.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame vinete, curatate, taiate cubulete
  • 1 lingura rasa de sare
  • 250 grame campanelle, fusilli sau macaroane spirale
  • 5 linguri ulei de masline
  • 350 grame piept de pui fara os, fara piele si taiat fasii subtiri
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 2 tije de telina, curatate si taiate felii
  • 1 ardei rosu, fara seminte si taiat cubulete
  • 1 lingura sovarv proaspat tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 250 grame dovlecei, curatati, taiati felii subtiri
  • 200 grame rosii prunisoare, decojite si tocate
  • 3 linguri din fiecare: apa si vin alb sec
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita rasa mustar de Dijon
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 250 grame branza feta, scursa si faramitata
  • 12 masline negre, pentru ornat
Timp de preparare : 1 ora si 20 minute
Timp de racire : 2 ore
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se presara cuburile de vinete cu sare pentru a elimina sucurile amare. Intre timp se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor ), se clatesc sub jet de apa rece si se scurg bine. Se pun pastele intr-un castron mare.
  2. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc fasiile de pui circa 5 minute sau pana sunt gata. Se pune puiul pe o farfurie si se lasa deoparte.
  3. Se adauga inca 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc ceapa, usturoiul, telina, ardeiul rosu, sovarvul si busuiocul 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga vinetele si se prajesc circa 5 minute.
  4. Se pun in tigaie dovleceii, rosiile, apa si vinul si se fierb la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand legumele sunt moi. Intre timp se amesteca restul de ulei de masline cu otetul, mustarul si patrunjelul.
  5. Se amesteca legumele cu pastele, puiul si sosul, apoi se acopera si se lasa la rece 2 ore sau peste noapte.
  6. Se scoate salata pe un platou mare, se presara cu branza feta si masline si se serveste de preferat cu paine ciabatta.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/