Blatul pentru acest tort de portocale delicios se coace in tava si are dimensiunea necesara pentru o petrecere cu multi invitati.
Pentru 1 tava avem nevoie de urmatoarele ingrediente:Pentru aluat:
- 250 grame faina
- 50 grame zahar
- 125 grame unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 3 portocale mari
- 2 galbenusuri
- 100 grame zahar
- 500 grame portocale zemoase
- 8 foi de gelatina alba
- 200 grame frisca lichida
- Cateva frunze de menta pentru ornat
- Grasime pentru uns tava
Timp la cuptor: 30 minute
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca ingredientele pentru aluat si se obtine acesta. Se intinde aluatul sub forma de cerc cu circa 35 cm ∅. Se aseaza intr-o tava unsa, se inteapa de cateva ori cu furculita si se coace circa 15 minute. Blatul cald se aseaza pe un platou de tort.
- Se desfac in felii cele 3 portocale intr-un castron pentru a prinde sucul scurs. Se freaca galbenusurile cu zahar pana se obtine o crema de culoare deschisa. Doua treimi din feliile de portocale se impart pe tort. Se storc portocalele zemoase. Se masoara 500 ml suc. Se inmoaie gelatina in apa rece.
- Se dau in fiert 2 linguri din sucul de portocale. Se stoarce gelatina si se dizolva in sucul fierbinte. Se amesteca gelatina dizolvata cu restul de suc, apoi se toarna compozitia peste crema de ou, amestecand. Se pune la rece pana cand incepe sa se inchege lichidul. Intre timp se bate frisca spuma. Se incorporeaza sucul usor inchegat.
- Se incercuieste blatul cu o fasie de hartie inalta de 5 cm. Se da glazura peste tort si se lasa sa se raceasca la frigider. Se orneaza tortul cu felii de portocala si frunze de menta.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: