Amestecul picant si cremos de ton cu branza transforma cartofii umpluti intr-o mancare usoara, tentanta.
Pentru 4 portii de cartofi umpluti cu branza si ton avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 cartofi mari, spalati si scursi
- 200 grame ton in ulei din conserva, scurs
- 150 grame branza telemea cu arpagic
- 1/2 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 1 lingura rasa maioneza
- 60 grame Cheddar rasa
- 1 varf lingurita boia
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se inteapa cartofii peste tot cu furculita. Se impacheteaza fiecare intr-o hartie de copt si se tin la cuptor circa 15 minute pe maxim, sau pana cand se moaie, intorcandu-se dupa 7 minute.
- Se taie fiecare cartof la un capat iar capacelul il punem deoparte. Se scobeste miezul si se pune intr-un castron, dand deoparte coaja. Se amesteca bine miezul zdrobit al cartofului cu ton, branza telemea, sare, putin piper si maioneza.
- Se umple fiecare cartof cu amestecul obtinut mai inainte, apoi se presara pe deasupra cu branza Cheddar si boiaua. Se pune la loc capacelul, dupa care se aranjeaza cartofii intr-un vas putin adanc, pentru microunde. Se tin 5 minute pe maxim sau pana cand se incalzeste umplutura si se topeste branza.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: