Bucate alese

Bucate alese

Cartofi umpluti cu branza si ton la microunde

Amestecul picant si cremos de ton cu branza transforma cartofii umpluti intr-o mancare usoara, tentanta.
Pentru 4 portii de cartofi umpluti cu branza si ton avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 4 cartofi mari, spalati si scursi
  • 200 grame ton in ulei din conserva, scurs
  • 150 grame branza telemea cu arpagic
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura rasa maioneza
  • 60 grame Cheddar rasa
  • 1 varf lingurita boia
Timp de preparare : 25 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se inteapa cartofii peste tot cu furculita. Se impacheteaza fiecare intr-o hartie de copt si se tin la cuptor circa 15 minute pe maxim, sau pana cand se moaie, intorcandu-se dupa 7 minute.
  2. Se taie fiecare cartof la un capat iar capacelul il punem deoparte. Se scobeste miezul si se pune intr-un castron, dand deoparte coaja. Se amesteca bine miezul zdrobit al cartofului cu ton, branza telemea, sare, putin piper si maioneza.
  3. Se umple fiecare cartof cu amestecul obtinut mai inainte, apoi se presara pe deasupra cu branza Cheddar si boiaua. Se pune la loc capacelul, dupa care se aranjeaza cartofii intr-un vas putin adanc, pentru microunde. Se tin 5 minute pe maxim sau pana cand se incalzeste umplutura si se topeste branza.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/