Bucate alese

Bucate alese

Ciuperci vanatoresti

Ingrediente necesare pentru 4 portii de ciuperci vanatoresti :

  • 500 grame bureti in apa
  • 100 grame morcovi
  • 100 grame telina
  • 100 grame ceapa rosie
  • 100 grame smantana
  • 50 grame faina
  • 75 ml ulei
  • 30 grame mustar
  • 20 grame zahar
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se scurg buretii bine de zeama si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se rade si se pune la calit intr-o tigaie cu 25 ml ulei, impreuna cu buretii.
  2. Cand s-a evaporat toata apa din tigaie, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zaharul, se mai tin pe flacara 3-4 minute si se pastreaza la cald.
  3. Morcovii si radacina de telina, se curata si se feliaza subtire, apoi se calesc in 25 ml ulei si putina apa, pana se inmoaie.
  4. Intr-un alt vas se caleste faina cu restul de ulei, se amesteca cu smantana si mustarul, se pune peste morcovi, se condimenteaza si se mai calesc 3-4 minute.
  5. Preparatul se serveste fierbinte, cu sosul de legume alaturi sau chiar turnat pe deasupra.
Sfaturi practice :
Pentru acest preparat se recomanda a se folosi ciuperci de padure sau cel mai bine ar fi sa se foloseasca hribi, acestia dand o savoare mai deosebita acestei mancari.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/