Ingrediente necesare pentru 4 portii de ciuperci vanatoresti :
- 500 grame bureti in apa
- 100 grame morcovi
- 100 grame telina
- 100 grame ceapa rosie
- 100 grame smantana
- 50 grame faina
- 75 ml ulei
- 30 grame mustar
- 20 grame zahar
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se scurg buretii bine de zeama si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se rade si se pune la calit intr-o tigaie cu 25 ml ulei, impreuna cu buretii.
- Cand s-a evaporat toata apa din tigaie, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zaharul, se mai tin pe flacara 3-4 minute si se pastreaza la cald.
- Morcovii si radacina de telina, se curata si se feliaza subtire, apoi se calesc in 25 ml ulei si putina apa, pana se inmoaie.
- Intr-un alt vas se caleste faina cu restul de ulei, se amesteca cu smantana si mustarul, se pune peste morcovi, se condimenteaza si se mai calesc 3-4 minute.
- Preparatul se serveste fierbinte, cu sosul de legume alaturi sau chiar turnat pe deasupra.
Pentru acest preparat se recomanda a se folosi ciuperci de padure sau cel mai bine ar fi sa se foloseasca hribi, acestia dand o savoare mai deosebita acestei mancari.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: