Bucate alese

Bucate alese

Frigarui de porc marinat

In aceasta reteta simpla, cartofii dulci, dovleceii si ceapa rosie se potrivesc bine cu aroma dulce si picanta a carnii de porc, dar se pot folosi la fel de bine legume ca ardei, dovleac si rosii cherry.
Aroma marinatei variaza in functie de cantitatea de sos de ardei iute pe care o utilizati - pentru un gust mai putin iute utilizati ketchup. 
Vom avea nevoie de 12 frigarui de metal.
Pentru 4 portii de frigarui de porc marinat avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 2-3 lingurite sos de ardei iute sau 2 linguri ketchup
  • 2 linguri jeleu de coacaze rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita rasa enibahar macinat
  • 1 varf lingurita rasa de boia iute
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 500 grame muschi de porc fara oase, curatat de grasime si taiat in 24 cuburi
  • 700 grame cartofi dulci, spalati si taiati in sferturi
  • 4 dovlecei mari, curatati si taiati fiecare in 8 bucati
  • 2 cepe rosii mari, curatate si taiate fiecare in 12 felii
Timp de preparare : 20 minute
Timp de marinare : 30 minute
Timp de gatire : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Intr-un vas putin adanc, se amesteca sosul de ardei iute sau ketchup-ul, jeleul de coacaze rosii, uleiul de masline, enibaharul, boiaua si usturoiul, apoi se moaie carnea de porc in amestec. Se acopera si se lasa la marinat in frigider cel putin 30 minute sau mai bine se lasa peste noapte.
  2. Se fierb cartofii dulci 12-15 minute, pana sunt aproape gata, apoi se scurg si se lasa deoparte. Se pun dovleceii si ceapa rosie alternativ pe 8 frigarui de metal, iar cuburile de porc marinate pe celelalte 4 frigarui.
  3. Se pune gratarul la aproximativ 15 cm deasupra carbunilor incinsi. Se frig cvartofii dulci cu coaja pe gratar circa 3 minute, apoi se intorc.
  4. Se ung frigaruile cu carnea de  porc si cele cu legume cu marinata, apoi se frig pe gratar circa 12 minute, intorcandu-le la fiecare 4 minute si ungandu-le de fiecare data cu marinata, pana cand carnea este facuta.
  5. Se servesc direct de pe gratar cu paine calda, crocanta.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/