Bucate alese

Bucate alese

Orez si fasole cu branza Gorgonzola

Gorgonzola, branza clasica italieneasca cu vinisoare albastrui, da aroma sa caracteristica, puternica, acestei mancari consistente si hranitoare din orez cu fasole verde si fasole alba uscata.
 Pentru 4 portii de orez si fasole cu branza Gorgonzola avem nevoie de :
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 250 grame orez alb cu bobul lung
  • 350 grame fasole verde fina, taiata bucati scurte
  • 600 ml bulion de legume ( vezi Retete de Baza - Bulion de legume )
  • 175 grame branza Gorgonzola, faramitata mare
  • 100 ml smantana degresata
  • 250 grame fasole alba uscata fiarta, clatita si scursa
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la foc, sau intr-o cratita cu fundul gros si se prajeste ceapa pana se moaie. Se adauga usturoiul, orezul si fasolea verde si se fierb, amestecand 1 minut.
  2. Se toarna bulionul de legume. Cand incep sa clocoteasca se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic circa 20 minute.
  3. Se adauga Gorgonzola, smantana, fasolea alba, sarea si putin piper. Se fierb inca 5 minute, pana cand fasolea se incalzeste, orezul este fiert si tot bulionul este absorbit. 
  4. Se adauga patrunjelul si busuiocul si se serveste.
Sfaturi practice :
Daca preferati un gust mai atenuat, folositi in loc de Gorgonzola un amestec de 60 grame parmezan ras si 100 grame mozzarella taiata marunt.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/