Bucate alese

Bucate alese

Salata cu crema de pui si cartofi

Caperele tocate dau un gust caracteristic acestei salate usoare de vara, care combina puiul, intr-un amestec rece de maioneza si smantana, cu cartofii noi muiati in vinegreta cu mustar.
Pentru 4 portii de salata cu crema de pui si cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 450 grame cartofi noi mici, curatati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin alb
  • 1 lingura rasa mustar din boabe intregi
  • 1 lingura frunze de arpagic, proaspat tocate
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri maioneza
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
  • 700 grame pui fiert, taiat bucati mici
  • 2 tije de telina, curatate si taiate rondele
  • 4 fire de ceapa verde, curatate si tocate
  • 1 lingura capere, scurse si tocate ( vezi GLOSAR - Capere )
  • 2 oua fierte tari, curatate si taiate felii
Timp de preparare : 40 minute
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb cartofii pana sunt moi. Intre timp, intr- un castron, se amesteca uleiul, otetul, mustarul, frunzele de arpagic, sarea si putin piper.
  2. Se scurg cartofii si cand s-au racit suficient, se taie in felii groase. Se amesteca feliile de cartofi cu sosul de mustar si se lasa sa se raceasca.
  3. Intr-un castron mare, se amesteca maioneza cu smantana si patrunjelul. Se adauga puiul fiert, telina, ceapa verde si caperele, apoi se acopera si se lasa sa stea 20 minute.
  4. Salata de cartofi se pune la rece pe marginea unui platou iar amestecul cu pui in centru.
  5. Se orneaza cu feliile de ou si se serveste.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/