Caperele tocate dau un gust caracteristic acestei salate usoare de vara, care combina puiul, intr-un amestec rece de maioneza si smantana, cu cartofii noi muiati in vinegreta cu mustar.
Pentru 4 portii de salata cu crema de pui si cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 450 grame cartofi noi mici, curatati
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet din vin alb
- 1 lingura rasa mustar din boabe intregi
- 1 lingura frunze de arpagic, proaspat tocate
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 4 linguri maioneza
- 4 linguri smantana
- 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
- 700 grame pui fiert, taiat bucati mici
- 2 tije de telina, curatate si taiate rondele
- 4 fire de ceapa verde, curatate si tocate
- 1 lingura capere, scurse si tocate ( vezi GLOSAR - Capere )
- 2 oua fierte tari, curatate si taiate felii
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se fierb cartofii pana sunt moi. Intre timp, intr- un castron, se amesteca uleiul, otetul, mustarul, frunzele de arpagic, sarea si putin piper.
- Se scurg cartofii si cand s-au racit suficient, se taie in felii groase. Se amesteca feliile de cartofi cu sosul de mustar si se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron mare, se amesteca maioneza cu smantana si patrunjelul. Se adauga puiul fiert, telina, ceapa verde si caperele, apoi se acopera si se lasa sa stea 20 minute.
- Salata de cartofi se pune la rece pe marginea unui platou iar amestecul cu pui in centru.
- Se orneaza cu feliile de ou si se serveste.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: