Bucate alese

Bucate alese

Salata de pui cu taitei chinezesti

Aceasta salata invioratoare, in stil oriental, combina varza crocanta si mugurii de fasole cu taitei cu oua si fasii de pui intr-un sos consistent din unt de arahide si sos de soia.
Pentru 4 portii de salata de pui cu taitei chinezesti avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 200 grame taitei chinezesti subtiri, cu oua
  • 1 lingura ulei de susan prajit
  • 125 grame unt de arahide
  • 125 ml apa
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet din mere
  • 250 grame varza alba, taiata fin
  • 1 ardel rosu, fara seminte, taiat fasii foarte subtiri
  • 500 grame pui fiert, taiat fasii
  • 125 grame muguri de fasole proaspeti, clatiti si scursi
  • 6 fire de ceapa verde, curatate si tocate
  • 2 linguri arahide prajite
Timp de preparare : 25 minute
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb taiteii ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor - Fierberea pastelor ), apoi se scurg bine, se pun intr-un castron mare si se amesteca cu 1 lingura de ulei.
  2. Se amesteca intr-un robot de bucatarie, untul de arahide, apa, sosul de soia, otetul si restul de ulei, 1 minut sau pana se uniformizeaza, obtinandu-se sosul de salata.
  3. In taitei se adauga varza si se amesteca cu sosul. Se adauga, amestecand usor, ardeiul rosu, puiul, mugurii de fasole si jumatate din ceapa verde. Se scoate salata pe un platou curat, se presara cu arahide si cu restul de ceapa verde, apoi se serveste.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/