Bucate alese

Bucate alese

Strudel cu spanac si telemea de oaie

Pentru 3 bucati de strudel cu spanac si telemea de oaie avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat :
  • 350 grame faina si in plus pentru prelucrat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline si in plus pentru uns si pentru tava
  • 1 lingura otet
  • 150 grame unt pentru uns si in plus pentru forma
Pentru umplutura : 
  • 600 grame spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 linguri praf instant pentru legarea sosului alb
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri parmezan ras
  • 250 grame branza telemea de oaie
  • 2 felii de branza Gouda maturata
Timp de preparare : 50 minute
Timp de gatit la cuptor : 30-40 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se pune spanacul pentru umplutura la decongelat. Se incalzeste o cratita. Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu 125 ml de apa calduta intr-un castron, folosind spiralele pentru aluat ale mixerului. Aluatul se transfera pe suprafata de lucru presarata cu putina faina, se framanta energic cu mainile si se bate 10 minute. Se fac 3 bile egale care se ung cu ulei. Acestea se acopera cu cratita incalzita si se tin la cald minimum 30 minute.
  2. Intre timp se curata ceapa si usturoiul pentru umplutura si se toaca. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se calesc ceapa si usturoiul pana devin sticloase. Se stoarce usor spanacul, se toaca mare si se pune in tigaie. Se amesteca totul, adaugand si praful pentru legarea sosului si se da intr-un clocot. Se lasa apoi sa se racoreasca si se inglobeaza galbenusurile si parmezanul.
  3. Se intind pe rand portiile de aluat pe o panza presarata cu faina. Se intind foile cu dosul palmei pentru a obtine dreptunghiuri subtiri cat o coala de hartie. 
  4. Se incinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilator sau treapta 4-5), si se unge tava cu ulei. Pe raftul de jos al cuptorului se aseaza un vas termorezistent cu apa fierbinte.
  5. Se topeste untul. Se ung foile de aluat cu o parte din el. Se intinde spanacul pe foi, lasand de jur-imprejur o margine libera. Se faramiteaza telemeaua peste spanac.
  6. Se umezesc marginile aluatului cu apa si se indoaie spre interior. Se ruleaza strudelul cu ajutorul panzei si se strang marginile cu degetele. Se aseaza in asa fel strudelele in tava, incat sa fie cu imbinarea in jos. Se inteapa in mai multe locuri.
  7. Se ung strudelele cu restul de unt topit si se tin in cuptorul incins 30-40 de minute, pana se rumenesc. In acest timp se stropesc din 10 in 10 minute cu lapte. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se taie feliile de cascaval in fasii si se aseaza pe strudele, sa se topeasca. Se scoate tava din cuptor si se lasa deoparte 2-3 minute, apoi strudelele se taie in bucati de 5 cm.
Sfaturi practice:
Daca va plac preparatele mai picante, adaugati la umplutura 1 lingurita de ardei iute uscat si tocat, pe care il gasiti in magazinele cu produse turcesti. In loc de telemea de oaie se mai poate folosi svaiter ras, branza Scamorza sau crema de branza de vaci cu verdeata.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/