In aceasta mancare usoara de vara, semintele de pin si stafidele se combina cu iaurtul grecesc si dau cuscusului o dulceata delicata.
Pentru 4 portii de vinete cu cuscus si stafide avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 vinete mari, curatate si taiate in doua pe lungime
- 60 grame cuscus
- 150 ml bulion de legume fierbinte ( vezi Retete de Baza - Bulion de legume ) sau apa fierbinte
- 115 grame naut fiert, clatit si scurs
- 175 grame rosii cherry taiate in jumatati
- 150 grame iaurt grecesc
- 125 grame branza feta, scursa si faramitata
- 60 grame stafide
- 2 linguri maioneza
- 3 linguri busuioc proaspat tocat
- 2 linguri seminte de pin
- 1/2 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet din vin rosu
- Frunze de salata si jumatati de rosii, pentru ornat
Timp de gatit : 25 minute
Timp de racire : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200°C ( pozitia 6 ). Se inteapa vinetele peste tot cu o furculita, apoi se aseaza cu partea taiata in jos pe o tava de copt. Se coc in cuptor 25 minute sau pana se moaie.
- Intre timp se pune cuscusul intr-un castron mare si se moaie in bulion sau in apa fierbinte 15 minute sau pana cand este absorbit tot lichidul.
- Se adauga nautul, rosiile, iaurtul, branza feta, stafidele, maioneza, busuiocul, semintele de pin, jumatate din sare si putin piper. Se amesteca usor cu cuscusul.
- Se amesteca uleiul de masline, otetul, restul de sare si putin piper pentru a obtine o vinegreta. Se scobeste miezul vinetelor, lasand marginea intacta. Miezul se toaca si se amesteca cu vinegreta.
- Se amesteca miezul de la vinete si sosul in amestecul de cuscus, apoi se umplu cochiliile de vinete. Acestea se pun pe o tava sau pe o farfurie, se acopera si se tin la frigider cel putin 30 de minute.
- Se orneaza cu frunze de salata si jumatati de rosii si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: