Ingrediente necesare pentru 4 portii de arpagic cu masline :
- 200 grame masline negre
- 300 grame arpagic
- 100 grame bulion
- 1 lamaie
- 30 grame zahar
- 30 grame faina
- 50 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 2 crengute de cimbru
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Arpagicul si maslinele se oparesc timp de circa 6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga bulionul, zaharul si condimentele, se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul, apoi se stinge cu vinul alb.
- Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce acestea s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.
- La sfarsit se controleaza din nou gustul, se stropeste totul cu zeama de lamaie, se adauga si cimbrul, apoi se indeparteaza de pe foc.
Se recomanda ca acest preparat sa se lase acoperit pentru aproximativ 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: