Ingrediente necesare pentru 4 portii de cartofi pai prajiti:
- 2 kg cartofi
- 4 linguri ulei
- Cartofii se curata de coaja, se spala cat sunt intregi apoi se taie, pe lungime in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si se taie in betisoare cit mai subtiri.
- Intr-o tigaie infierbantata circa 3-4 minute, fara grasime, se pune uleiul in strat subtire pentru a se infierbanta imediat. Se pun imediat cartofii, se acopera tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mediu, mai intai pe o parte, fara sa se amestece. Se ridica putin cu furculita sa se vada daca s-au rumenit si numai dupa aceea se intorc pe partea cealalta.
- In caz ca sunt mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rand, completand cu ulei.
- Cartofii se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa nu ramana crocanti.
- Nu se sareaza pana la servire, deoarece sarea ii inmoaie.
- Vasele cele mai bune pentru prajit cartofii sunt cele din tuci, emailate; fiind groase, cartofii se rumenesc frumos, fara sa se arda.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: