Bucate alese

Bucate alese

Pui inabusit cu cartofi dulci si dovleac

Dovleacul va da acestei mancari o consistenta cremoasa care se potriveste bine cu puiul.
Pentru 4 portii de pui inabusit cu cartofi dulci si dovleac avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1,5 kg pui, taiat in opt si fara piele
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata felii subtiri
  • 2 bete de scortisoara
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 450 grame cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 450 grame dovleac, fara coaja si taiat cubulete
  • 300 ml bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 150 grame prune uscate, fara samburi
  • Fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la foc ( vezi GLOSAR - Rezistent la foc ), si se rumenesc bine bucatile de pui. Se adauga ceapa si betele de scortisoara si se mai tin pe foc aproximativ 10 minute.
  2. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoiul, cartofii dulci, dovleacul si bulionul de pui si se pun la fiert. Cand dau in clocot se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic circa 45 minute sau pana cand sunt facute puiul si legumele.
  3. Se adauga prunele si se incalzesc bine 5 minute pana cand sunt umflate si moi. Puiul inabusit se toarna pe un platou incalzit, se orneaza cu patrunjel si se serveste.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/