Buchetelele proaspete de broccoli se combina cu pastele cu spanac intr-un sos crema de pui si verdeturi.
Pentru 4 portii de tagliatelle cu pui si broccoli avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
- 1 ardei rosu mijlociu, fara seminte, taiat fasii subtiri
- 1/4 lingurita rasa din fiecare: rozmarin uscat si cimbru uscat
- 250 grame tagliatelle verzi
- 350 grame broccoli, curatat si desfacut in buchetele
- 350 grame piept de pui dezosat, fara piele si taiat fasii subtiri
- 4 linguri vin alb sec, vermut sec sau apa
- Piper negru proaspat macinat
- 150 ml smantana degresata
- 30 grame parmezan ras
- Fire de rozmarin proaspat, pentru ornat
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare circa 1 minut si se moaie ceapa, ardeiul rosu, rozmarinul si cimbrul, acoperite, amestecand din cand in cand.
- Intre timp se fierb tagliatellele (vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor- Fierberea pastelor), adaugand in cratita buchetelele de broccoli pentru ultimele 4 minute de fiert.
- Se mareste focul la moderat, apoi in amestecul de ceapa si ardei se adauga puiul, vinul sau apa si putin piper negru. Se fierb la foc mic, amestecand aproximativ 5 minute sau pana cand puiul este facut.
- Se micsoreaza putin focul, se adauga smantana si se fierbe 1-2 minute sau pana cand se incalzeste. Se acopera si se tine fierbinte.
- Se scurg tagliatellele si broccoli si se pun pe un platou incalzit. Se toarna deasupra sosul de pui si se presara cu parmezan.
- Se orneaza cu fire de rozmarin proaspat si se servesc.
Daca preferati un continut de grasimi mai mic, folositi branza proaspata in loc de smantana degresata.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: