Bucate alese

Bucate alese

Cartofi si ardei gratinati

Straturile de ceapa, ardei verde si cartofi se fragezesc sub Cheddar in aceasta mancare gratinata, usoara, care este la fel de gustoasa fierbinte dar si rece.
Pentru 4 portii de cartofi si ardei gratinati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mijlocii, curatate si taiate felii subtiri
  • 2 ardei verzi mijlocii, fara seminte si taiati felii subtiri
  • 1 kg de cartofi, curatati si taiati felii subtiri
  • 250 grame branza Cheddar maturata, rasa mare
  • 450 ml lapte
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita rasa nucsoara
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 1 ora si 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180°C ( pozitia 4 ). Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se moaie ceapa si ardeii, amestecand din cand in cand.
  2. Se aranjeaza 1/3 din cartofi intr-un vas putin adanc, rezistent la cuptor ( vezi GLOSAR - Rezistent la cuptor ), uns cu ulei, apoi se acopera cu jumatate din ceapa si ardei. Se repeta straturile, terminand cu un strat de cartofi. Se presara uniform cu branza Cheddar rasa mare.
  3. Se amesteca laptele, sarea, putin piper si nucsoara si se toarna cu grija amestecul peste cartofi.
  4. Se coc in partea de sus a cuptorului aproximativ 1 ora si 30 de minute sau pana cand sunt facuti cartofii, majoritatea laptelui a fost absorbita si mancarea face bule si este rumenita.
  5. Se serveste cu paine frantuzeasca si cu salata verde.
Sfaturi practice :
Dispozitivul de taiat felii de la un robot de bucatarie va poate ajuta sa preparati cartofii mai repede.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/