Bucate alese

Bucate alese

Chec cu telemea si parizer

Pentru 4 portii de chec cu telemea si parizer avem nevoie de ingredientele urmatoare :
  • 200 grame parizer
  • 200 grame telemea de vaca
  • 100 grame branza de vaci
  • 50 grame smantana
  • 50 grame ardei rosu
  • 3 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 15 ml ulei
  • 30 grame pesmet
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Parizerul se curata de membrana, se feliaza, apoi se taie in cubulete, se pune intr-un castron si se adauga ardeiul si ceapa taiate marunt.
  2. Telemeaua se spala, se sterge bine, se taie in cubulete, se adauga in castronul cu legume si se amesteca usor cu acestea.
  3. Se adauga ouale, branza de vaci amestecata cu smantana, se condimenteaza dupa gust si se amesteca totul.
  4. Formele dorite se ung cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, apoi se umplu cu compozitia formata anterior si se coc in cuptorul incins la 180°C circa 30 de minute.
Sfaturi practice :
Pentru a putea fi taiat mai usor, dupa ce se scoate din cuptor, checul se inveleste intr-un servet de bucatarie curat, se lasa la racit, iar inainte de servire se scoate din forma si se taie neaparat rece.

POFTA BUNA !

2 comentarii:

Nora Vaum spunea...

Arată foarte bine. Am să îi dau mamei rețeta. Poate o transformă în realitate. :)

Marius Botezatu spunea...

OK ! Sper sa ii iese la fel de buna ! Pofta buna !

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/