Pentru 4 portii de chec cu telemea si parizer avem nevoie de ingredientele urmatoare :
- 200 grame parizer
- 200 grame telemea de vaca
- 100 grame branza de vaci
- 50 grame smantana
- 50 grame ardei rosu
- 3 oua
- 1 legatura de ceapa verde
- 15 ml ulei
- 30 grame pesmet
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Parizerul se curata de membrana, se feliaza, apoi se taie in cubulete, se pune intr-un castron si se adauga ardeiul si ceapa taiate marunt.
- Telemeaua se spala, se sterge bine, se taie in cubulete, se adauga in castronul cu legume si se amesteca usor cu acestea.
- Se adauga ouale, branza de vaci amestecata cu smantana, se condimenteaza dupa gust si se amesteca totul.
- Formele dorite se ung cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, apoi se umplu cu compozitia formata anterior si se coc in cuptorul incins la 180°C circa 30 de minute.
Pentru a putea fi taiat mai usor, dupa ce se scoate din cuptor, checul se inveleste intr-un servet de bucatarie curat, se lasa la racit, iar inainte de servire se scoate din forma si se taie neaparat rece.
POFTA BUNA !
2 comentarii:
Arată foarte bine. Am să îi dau mamei rețeta. Poate o transformă în realitate. :)
OK ! Sper sa ii iese la fel de buna ! Pofta buna !
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: