Pastele se combina cu diferite legume intr-un sos cremos si racoritor, de ricotta.
Pentru 4 portii de macaroane cu sunca in sos de ricotta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 125 grame ciuperci, sterse si taiate felii
- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat
- 125 grame branza ricotta
- 6 linguri rase smantana
- 2 linguri rase mustar german
- 2 linguri rase otet aromat
- 1/4 lingurita rasa zahar tos
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 250 grame macaroane sau paste cochilii mici, fierte si scurse ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor )
- 250 grame legume amestecate congelate ( mazare, morcovi si porumb ), fierte si scurse
- 300 grame sunca afumata fiarta, taiata cuburi
- 2 linguri de frunze proaspete de chive, tocate
Timp de gatit : 15 minute
Timp de racire : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se moaie ciupercile si usturoiul 4-5 minute. Se adauga patrunjelul, se pun la fiert si se fierb rapid pana se evapora lichidul lasat de ciuperci.
- Intr-un castron mare, de salata, se amesteca ricotta, smantana, mustarul, otetul, zaharul, sarea si putin piper, apoi se adauga pastele si amestecul de legume, ciupercile si sunca si se amesteca bine.
- Se presara cu frunze de chive, se acopera si se raceste in frigider aproximativ 60 de minute, inainte de a fi servita.
Aceasta salata se serveste rece pentru un pranz de vara in aer liber.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: