Bucate alese

Bucate alese

Macaroane cu sunca in sos de ricotta

Pastele se combina cu diferite legume intr-un sos cremos si racoritor, de ricotta.
Pentru 4 portii de macaroane cu sunca in sos de ricotta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 125 grame ciuperci, sterse si taiate felii
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 125 grame branza ricotta
  • 6 linguri rase smantana
  • 2 linguri rase mustar german
  • 2 linguri rase otet aromat
  • 1/4  lingurita rasa zahar tos
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame macaroane sau paste cochilii mici, fierte si scurse ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor )
  • 250 grame legume amestecate congelate ( mazare, morcovi si porumb ), fierte si scurse
  • 300 grame sunca afumata fiarta, taiata cuburi
  • 2 linguri de frunze proaspete de chive, tocate
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 15 minute
Timp de racire : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se moaie ciupercile si usturoiul 4-5 minute. Se adauga patrunjelul, se pun la fiert si se fierb rapid pana se evapora lichidul lasat de ciuperci.
  2. Intr-un castron mare, de salata, se amesteca ricotta, smantana, mustarul, otetul, zaharul, sarea si putin piper, apoi se adauga pastele si amestecul de legume, ciupercile si sunca si se amesteca bine.
  3. Se presara cu frunze de chive, se acopera si se raceste in frigider aproximativ 60 de minute, inainte de a fi servita.
Sfaturi practice :
Aceasta salata se serveste rece pentru un pranz de vara in aer liber.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/