Bucate alese

Bucate alese

Salata de cruditati

Aceasta salata de cruditati, se pune in borcane pentru a fi savurata pe parcursul intregului sezon de iarna. 
Se sterilizeaza dupa ce  a fost pusa in borcane, care au fost spalate si uscate in prealabil.
Pentru aceasta salata de cruditati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 kg gogonele
  • 3 kg ardei
  • 1 kg morcovi
  • 10 cepe mari
  • 2 radacini de telina
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana otet
  • Sare dupa gust
  • Piper negru boabe, pentru condimentat
Timp de preparare : 50-60 minute
Timp de gatit : 45 minute
Timp de sterilizat in cuptor : 60 minute
Timp de repaos ( sterilizare ) : 2-3 zile
MOD DE PREPARARE :
  1. Se spala gogonelele si ardeii si se taie pestisori. Se curata cepele si se taie tot pestisori. Se curata morcovii si telina si se dau pe razatoarea mare.
  2. Se pune uleiul, zaharul, otetul si putina sare intr-o cratita de tuci si se lasa la fiert circa 45 minute la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Dupa aproximativ 20 de minute se pun si cateva boabe de piper.
  3. Dupa ce au fiert toate ingredientele se inchide focul si se umple borcanele uscate in prealabil. Dupa ce s-au umplut borcanele  ( se vor umple pana la refuz - pline, si cu putin suc propriu ), se pun capacele.
  4. Borcanele se pun in cuptor, pe gratarul din mijloc, intr-o tava si se lasa la foc mic circa 60 de minute, dupa care se scot si se pun intr-un loc ferit, acoperindu-se cu paturi pentru a continua sterilizarea. Borcanele cu salata de cruditati se vor lasa sub paturi pana la 3 zile sau pana ce s-au racit destul. Dupa acest timp se pot pune in camara sau intr-un loc ferit de caldura si de razele solare si degustate oricand doriti.
Sfaturi practice :
La sfarsitul fierberii se mai poate pune si un borcan de mustar dulce.

POFTA BUNA !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum poti sa spui ca ai facut salata de cruditati cant tu le-ai fiert sau le-ai gatit in orice fel?!!!

MARIUS B. spunea...

Este un fel de a spune si in principiu este denumirea originala. Reteta este un pic cam veche ... are vreo 20 - 25 de ani...si este printre cele mai bune din acest gen !

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/