Pentru zacusca avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 25 ardei grasi
- 25 gogosari
- 15 vinete mari
- 2 kg ceapa
- 1 litru ulei
- Foi de dafin
- Piper negru boabe
- 5 kg rosii
MOD DE PREPARARE :
- Se coc ardeii grasi, gogosarii si vinetele. Acestea, dupa ce se racesc putin se dau pe masina de tocat.
- Se dau rosiile pe masina de tocat si se face bulionul.
- Se curata ceapa si se toaca mare, se caleste, se lasa sa se raceasca putin dupa care se da pe masina de tocat.
- Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare si se pun la fiert tip de aproximativ 60 de minute la foc mic, pana cand s-au muiat toate ingredientele, iar aproape de final se pun cateva foi de dafin si cateva boabe de piper negru. Se pune sare dupa gust.
- Dupa ce s-a facut zacusca se lasa un pic la racit, dar nu prea mult, dupa care se pune in borcane spalate si scurse.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: