Bucate alese

Bucate alese

Zacusca

Pentru zacusca avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 25 ardei grasi
  • 25 gogosari
  • 15 vinete mari
  • 2 kg ceapa
  • 1 litru ulei
  • Foi de dafin
  • Piper negru boabe
  • 5 kg rosii

MOD DE PREPARARE :
  1. Se coc ardeii grasi, gogosarii si vinetele. Acestea, dupa ce se racesc putin se dau pe masina de tocat. 
  2. Se dau rosiile pe masina de tocat si se face bulionul.
  3. Se curata ceapa si se toaca mare, se caleste, se lasa sa se raceasca putin dupa care se da pe masina de tocat.
  4. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare si se pun la fiert tip de aproximativ 60 de minute la foc mic, pana cand s-au muiat toate ingredientele, iar aproape de final se pun cateva foi de dafin si cateva boabe de piper negru. Se pune sare dupa gust.
  5. Dupa ce s-a facut zacusca se lasa un pic la racit, dar nu prea mult, dupa care se pune in borcane spalate si scurse.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/