Shortbread este o reteta scotiana de biscuiti crocanti, care se consuma in general la ceai.
Acesti biscuiti deliciosi si crocanti se pot foarte bine prepara si de dumneavoastra, pastrandu-i apoi pana la 4 saptamani intr-o cutie de tabla cu capac.
Pentru 1 tava ( 16 bucati ) avem nevoie de urmatoarele ingrediente :- 200 grame faina, si in plus pentru prelucrat
- 50 grame amidon
- 50 grame migdale macinate
- 100 grame zahar pudra
- 200 grame unt moale
- 1 praf de sare
Timp de racire : 90 minute
Timp de gatit la cuptor : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Intr-un castron, se amesteca cu furculita amidonul, migdalele, zaharul pudra, untul si sarea pana se formeaza firimituri. Se framanta pe o suprafata presarata cu faina, pana se obtine un aluat omogen. Se modeleaza sub forma de bila si se pastreaza circa 30 de minute la rece, invelit in folie de plastic.
- Aluatul se imparte in doua portii, facandu-se astfel din nou 2 bile.
- Se tapeteaza tava cu hartie de copt, dupa care se aseaza ambele bile in tava si se taseaza cu palma pana devin groase de un deget.
- Se imparte fiecare cerc in 8 felii ca de tort, ( vezi foto ), crestandu-se la suprafata cu un cutit.
- Se inteapa feliile cu o furculita, la distante egale si se traseaza dungi cu furculita pe la margini. Se lasa sa se raceasca timp de 60 de minute.
- Se introduce tava in cuptorul rece.
- Se coace prajitura la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ), aproximativ 30 de minute, pana cand s-a rumenit usor.
- Se lasa sa se raceasca 15 minute in tava, apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri.
POFTA BUNA !
1 comentarii:
Si nouã ne plac, dimineata mai ales :)
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: