Bucate alese

Bucate alese

Bulion de pui

Timp de Preparare : 20 minute
Timp de gatire : 4 ore si 30 minute
Racire : 3-4 ore si se lasa peste noapte la rece
Pentru a prepara 3,5 litri sunt necesare urmatoarele ingrediente :

  • 3 kg carne de pasare si maruntaie( fara ficat ), spalate si taiate bucati, sau ciocanele si varfuri de aripi, spalate
  • 4,5 litri apa
  • 350 grame ceapa, curatata si taiata sferturi
  • 350 grame morcovi, curatati si taiati rondele
  • 4 tije de telina, curatate si taiate rondele
  • 1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalat
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire mari de maghiran sau sovarv ( oregano )
  • 3 cuisoare intregi
  • 20-25 boabe de piper negru
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 2 bucati mari de coaja de nucsoara ( uscata )

MOD DE PREPARARE :

  1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa, din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se da la foc mic si se indeparteaza spuma.
  2. Se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierb la foc mic timp de 4 ore, luindu-se permanent spuma.
  3. Imediat dupa fierbere se strecoara, se raceste ( se lasa peste noapte la racit ) si se pune la frigider.

Bulionul de pui poate fi tinut 3 zile in frigider sau poate fi congelat.

Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati mici. Pentru bulionul de jambon, se folosesc 900 grame de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura, scoasa de pe os si taiata bucati mici, iar cantitatile celorlalte ingrediente se reduc la jumatate.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/