Bucate alese

Bucate alese

Supa de orez rosu

Ingrediente necesare pentru 4 portii :
  • 100 grame orez rosu
  • 200 grame cartofi
  • 1 ou
  • 50 grame smantana
  • 50 grame unt
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
  • Sare pentru gust
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute


MOD DE PREPARARE :
  1. Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati mai mici, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune, separat, la fiert.
  2. Cartofii fierti se scurg de zeama si se paseaza prin sita sau cu blenderul, impreuna cu untul, apoi se adauga si orezul fiert, fara a-l mixa.
  3. Se sparge oul si se ia galbenusul care se amesteca cu smantana, se pune peste compozitia de cartofi si orez, se diluiaza cu apa in care au fiert cartofii si se condimenteaza totul dupa gust.
Sfaturi practice :
La aceasta supa, cartoful se mai poate combina cu radacina de telina sau se poate inlocui complet cu acesta, dupa preferintele culinare ale fiecaruia!

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/