Ingrediente necesare pentru 4 portii :
- 100 grame orez rosu
- 200 grame cartofi
- 1 ou
- 50 grame smantana
- 50 grame unt
- 20 grame sare
- 2 grame piper alb
- Sare pentru gust
MOD DE PREPARARE :
- Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati mai mici, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune, separat, la fiert.
- Cartofii fierti se scurg de zeama si se paseaza prin sita sau cu blenderul, impreuna cu untul, apoi se adauga si orezul fiert, fara a-l mixa.
- Se sparge oul si se ia galbenusul care se amesteca cu smantana, se pune peste compozitia de cartofi si orez, se diluiaza cu apa in care au fiert cartofii si se condimenteaza totul dupa gust.
La aceasta supa, cartoful se mai poate combina cu radacina de telina sau se poate inlocui complet cu acesta, dupa preferintele culinare ale fiecaruia!
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: