Bucate alese

Bucate alese

Tarta de coacaze cu martipan

Aceasta tarta se prepara din toate cele 3 soiuri de coacaze: negre, rosii si albe. Este adevarat ca fiecare soi are alt gust, dar se completeaza reciproc de minune.
Pentru 1 tarta de coacaze cu martipan cu Ø 30 cm, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
  • 225 grame faina si in plus pentru prelucrat
  • 150 grame unt
  • 50 grame zahar
  • Grasime pentru tava
Pentru umplutura:
  • 700 grame coacaze amestecate ( negre, rosii si albe )
  • 300 grame compozitie de martipan
  • 3 oua
  • 225 grame unt
  • 8 foi de gelatina alba
  • 2 portocale zemoase
  • 4 linguri zahar pudra
Timp de preparare : 40 minute
Timp de gatit : 15 minute + 30 minute
Timp de racire : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru aluat: se pun intr-un castron faina, untul si zaharul. Se framanta totul cu spiralele mixerului sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  2. Se dau mainile cu faina si se framanta aluatul pana cand s-a omogenizat si luceste putin. Se modeleaza sub forma unei bile, se inveleste bine in folie de plastic si se tine circa 30 de minute la frigider.
  3. Se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 3-4 ). Se unge forma de tarta. Se scoate aluatul de la frigider si se mai framanta o data. Se presara un strat subtire cu faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul sub forma de cerc, cu 2 cm mai mare decat forma.
  4. Se aseaza aluatul in forma, acoperind si inaltimea formei ( cei 2 cm se ridica pe marginea tavii ). Se inteapa aluatul pe fund cu o furculita, de cateva ori. Se coace circa 15 minute la cuptor, pe penultima sina.
  5. Pentru umplutura : se spala coacazele si se desprind de pe ciorchine cu o furculita. Se amesteca compozitia de martipan cu ouale si untul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema. Se intinde crema de martipan pe fundul blatului.
  6. Se reduce temperatura cuptorului la 170°C ( 150°C cu ventilator sau treapta 2 ). Se coace tarta circa 30 de minute, pana cand devine aurie si se lasa sa se raceasca.
  7. Intre timp, se inmoaie gelatina in apa rece. Se stoarce si se dizolva in putina apa calda. Se storc portocalele si se masoara aproximativ 150 ml zeama.
  8. Se amesteca intr-un castron, gelatina dizolvata cu sucul de portocale si cu zaharul pudra. Se adauga coacazele. Se tine compozitia circa 30 de minute la frigider, pana cand incepe sa se intareasca.
  9. Se imparte compozitia de fructe in gelatina peste blatul de tarta racit. Se mai tine la rece, pana cand umplutura s-a intarit de tot.
Sfaturi practice :
A se servi cu cafea la gheata: se prepara o cafea tare, se toarna peste cuburi de gheata si se lasa la racit. Se toarna cafeaua in pahare inalte, iar in fiecare pahar se adauga cate o cupa de inghetata de vanilie si se decoreaza cu frisca semi-batuta.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/