Aceasta tarta se prepara din toate cele 3 soiuri de coacaze: negre, rosii si albe. Este adevarat ca fiecare soi are alt gust, dar se completeaza reciproc de minune.
Pentru 1 tarta de coacaze cu martipan cu Ø 30 cm, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:- 225 grame faina si in plus pentru prelucrat
- 150 grame unt
- 50 grame zahar
- Grasime pentru tava
- 700 grame coacaze amestecate ( negre, rosii si albe )
- 300 grame compozitie de martipan
- 3 oua
- 225 grame unt
- 8 foi de gelatina alba
- 2 portocale zemoase
- 4 linguri zahar pudra
Timp de gatit : 15 minute + 30 minute
Timp de racire : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
- Pentru aluat: se pun intr-un castron faina, untul si zaharul. Se framanta totul cu spiralele mixerului sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.
- Se dau mainile cu faina si se framanta aluatul pana cand s-a omogenizat si luceste putin. Se modeleaza sub forma unei bile, se inveleste bine in folie de plastic si se tine circa 30 de minute la frigider.
- Se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 3-4 ). Se unge forma de tarta. Se scoate aluatul de la frigider si se mai framanta o data. Se presara un strat subtire cu faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul sub forma de cerc, cu 2 cm mai mare decat forma.
- Se aseaza aluatul in forma, acoperind si inaltimea formei ( cei 2 cm se ridica pe marginea tavii ). Se inteapa aluatul pe fund cu o furculita, de cateva ori. Se coace circa 15 minute la cuptor, pe penultima sina.
- Pentru umplutura : se spala coacazele si se desprind de pe ciorchine cu o furculita. Se amesteca compozitia de martipan cu ouale si untul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema. Se intinde crema de martipan pe fundul blatului.
- Se reduce temperatura cuptorului la 170°C ( 150°C cu ventilator sau treapta 2 ). Se coace tarta circa 30 de minute, pana cand devine aurie si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se inmoaie gelatina in apa rece. Se stoarce si se dizolva in putina apa calda. Se storc portocalele si se masoara aproximativ 150 ml zeama.
- Se amesteca intr-un castron, gelatina dizolvata cu sucul de portocale si cu zaharul pudra. Se adauga coacazele. Se tine compozitia circa 30 de minute la frigider, pana cand incepe sa se intareasca.
- Se imparte compozitia de fructe in gelatina peste blatul de tarta racit. Se mai tine la rece, pana cand umplutura s-a intarit de tot.
A se servi cu cafea la gheata: se prepara o cafea tare, se toarna peste cuburi de gheata si se lasa la racit. Se toarna cafeaua in pahare inalte, iar in fiecare pahar se adauga cate o cupa de inghetata de vanilie si se decoreaza cu frisca semi-batuta.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: