Pentru 4 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente :
- 600 grame aripioare de pui
- 500 grame varza de Bruxelles
- 50 grame unt
- 50 ml ulei
- 100 grame ardei colorat
- 1 lamaie
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatire : 30 minute

MOD DE PREPARARE :
- Varza de Bruxelles se spala, se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu putina sare si se scurge de apa. Daca avem Varza de Bruxelles congelata nu o mai fierbem, o lasam sa se dezghete, o scurgem bine de apa dupa care o punem direct in tigaie.
- Intr-o tigaie topim untul, strecuram lamaia, punem varza, jumatate din cantitatea de sare si piper, cateva feliute de lamaie, apoi le calim la foc mic.
- Aripioarele de pui se curata, se spala, se condimenteaza, se pun intr-o tava cu ulei si putina apa, dupa care se pun in cuptorul incins la 180°C pentru circa 25-30 minute.
- Cu 10 minute inainte de a fi scoase aripioarele de pui din cuptor, se adauga si varza Bruxelles, ( se lasa impreuna cele 10 minute ramase ), iar cand sunt gata se servesc cu decor din ardei colorat si feliute de lamaie.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: