Bulionul este o zeama foarte concentrata din carne sau legume, folosit ca baza in diferite retete culinare.
Pentru a prepara 2,5 litri de Bulion de legume sunt necesare urmatoarele ingrediente :
- 450 grame napi, curatati si taiati cubulete
- 450 grame morcovi, curatati si taiati rondele
- 450 grame ceapa, curatata si taiata felii
- 450 grame praz, curatat, taiat rondele si spalat
- 1 capatana intreaga de usturoi
- 1 legatura mica de leustean
- 1 crenguta de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 legatura de patrunjel
- 24 boabe de piper negru
- 4 litri de apa
Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatire : 4 ore si 30 minute
Timp de racire : 3-4 ore
MOD DE PREPARARE :
- Se pun toate ingredientele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se fierb incet, pana dau in clocot. Apoi, se acopera partial si se fierb la foc mic circa 4 ore.
- Dupa fierbere, se strecoara intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda, curata, apoi se scot legumele.
- Se acopera vasul cu o panza curata, apoi se lasa la racit 3-4 ore. Bulionul se poate tine in frigider pana la 5 zile, sau se congeleaza.
POFTA BUNA !
1 comentarii:
Am incercat si a iesit foarte bine ! MS.
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: