Fasiile slabe de porc, legumele proaspete si panglicile subtiri de paste formeaza o combinatie ispititoare. In locul pastelor puteti folosi taitei chinezesti sau, daca preferati, puteti inlocui carnea de porc cu pui sau curcan.
Pentru 4 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente :- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 1 lingurita rasa de ghimbir macinat
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri rase faina de porumb
- 450 grame muschiulet de porc, curatat de grasime si taiat fasii lungi, subtiri
- 450 ml bulion de pui ( vezi Retete de Baza )
- 1/2 lingurita sos de ardei iute rosu
- 2 linguri ulei de susan
- 250 grame de spaghete sau linguine
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov mare, curatat si taiat ca betele de chibrit
- 125 grame ciuperci mici, sterse si taiate felii
- 250 grame mangetout, curatata
Timp de gatire : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
- Intr-un castron se amesteca usturoiul, ghimbirul, sosul de soia si faina de porumb. Se adauga fasiile de porc si se amesteca usor astfel incat carnea sa fie invelita bine. Intr-un castron separat se amesteca bulionul de pui, sosul de ardei iute rosu si uleiul de susan.
- Se fierb spaghetele sau linguini ( vezi ABC-ul Bucatariei ) si se scurg bine. Intre timp se incinge ileiul de masline intr-un wok sau o tigaie mare, se adauga amestecul cu carne de porc si se prajeste rapid 5 minute. Se adauga morcovii si ciupercile si se prajesc 1 minut, apoi se adauga repede amestecul cu bulion si se pun la fiert. Se fierb 1 minut, amestecand continuu.
- Se adauga mangetout si se fierb 2-3 minute sau pana se moaie. Se pun pastele pe un platou incalzit, se toarna carnea de porc si legumele in centru dupa care se servesc imediat.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: