Ingrediente pentru 4 portii :
- 8 oua
- 100 grame sunca de pui
- 50 grame spanac congelat
- 50 grame rosii
- 50 grame mustar
- 20 ml sos tabasco
- 30 ml ulei
- 1 pliculet de gelatina
- 10 grame sare
- 10 grame baza pentru mancaruri ( ex. Vegeta, Knorr, etc. )
- 2 grame piper alb
Timp de gatit:15min.
MOD DE PREPARARE :
- Ouale se fierb tari, se racesc, se curata, se taie in doua pe latime, apoi se taie putin si din capetele rotunjite pentru a sta vertical.
- Se scoate galbenusul, se trce printr-o sita sau se piseaza fin si se amesteca cu mustarul, sarea, piperul si uleiul turnat treptat.
- Gelatina se dizolva in apa, se incalzeste la foc mic, adaugam baza pentru mancaruri, spanacul congelat si sosul tabasco, dupa care se omogenizeaza.
- Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compozitia din galbenusuri, apoi cu aceasta compozitie umplem ouale, le ornam cu felii de rosii, iar pe deasupra turnam aspicul.
Pentru ca umplutura din galbenus sa fie cat mai fina, este indicat sa se adauge 1-2 galbenusuri de ou crud, iar cu uleiul se amesteca precum la maioneza.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: