Crevetii fragezi, cartofii noi si mazarea verde crocanta fac o combinatie ispititoare de arome in aceasta salata prajita rapid.
Pentru a prepara 4 portii de salata avem nevoie de :
- 2 linguri ulei de masline
- 500 grame cartofi noi mici, curatati si taiati felii subtiri
- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 1 ardel rosu, fara seminte si taiat fasii subtiri
- 250 grame mazare frageda in teaca, curatata
- 350 grame creveti tigru proaspeti, cruzi, curatati si fara vene
- 2 tije de telina, curatate si taiate felii
- 150 ml smantana
- 2 linguri rase de maioneza
- 2 linguri rase iaurt natural
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite rase mustar de Dijon
- 2 linguri marar proaspat tocat
- 1/4 lingurita rasa de sare
- 1/4 lingurita sos de ardei iute rosu
- Fire de marar proaspat, pentru ornat
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatire : 15 minute
Racire : 30 minute

Un sos inviorator ce contine marar si sos de ardei iute rosu condimenteaza amestecul cu crevetii proaspeti prajiti.
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc cartofii noi si usturoiul curatat si zdrobit circa 8 minute. Se adauga ardeiul rosu, mazarea in teaca, crevetii si telina si se prajesc, amestecand din cand in cand circa 5-8 minute sau pana cand crevetii devin roz si legumele sunt gata.
- Se ia tigaia de pe foc, se pun crevetii si legumele intr-un castron de salata si se lasa sa se raceasca 30 de minute.
- Intre timp, intr-un castronel se amesteca smantana, maioneza, sucul de lamaie, mustarul, mararul tocat, sarea si sosul de ardei iute rosu. Se toarna peste salata racita si se amesteca.
- Salata de creveti se orneaza cu fire de marar si se serveste cu paine frantuzeasca calda.
POFTA BUNA !
1 comentarii:
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?
Here is my site TraceyTBatalla
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: