Pentru a obtine 1,5 litri de bulion de peste avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 kg bucati de peste alb ( fara oase, fara cap si branhii ), spalate
- 1 praz mic, numai partea alba, curatat si taiat subtire
- 2 tije de telina, curatate si taiate subtire
- 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii subtiri
- 1 lamaie mica, taiata felii subtiri
- 1 fir de marar
- 1 fir de patrunjel
- 12 boabe de piper negru
- 1 foaie de dafin
- 300 ml vin alb sec
- 1,5 litri apa
- Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare de inox sau emailata si se fierb incet, pana dau in clocot.
- Cand incep sa fiarba, se face focul mic si se ia spuma. Se acopera partial si se fierb la foc mic circa 30 minute.
- Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda, curata, apoi se scoate pestele si legumele. Se acopera si se lasa la racit circa 2-3 ore.
- Se poate tine si in frigider, sau se congeleaza la fel ca bulionul de pui.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: