Pentru 4 portii de ciorba de fasole si arahide avem nevoie de :
- 150 grame arahide
- 100 grame fasole uscata
- 100 grame telina
- 100 grame ceapa
- 100 grame rosii
- 30 ml ulei
- 10 ml sos tabasco
- 20 grame sare
- 2 grame piper alb
Timp de gatit : 80 minute
MOD DE PREPARARE :
- Jumatate din cantitatea de arahide se macina iar restul se prajeste intr-o tigaie fara grasime. Fasolea se fierbe in apa cu putina sare si se condimenteaza cu piper si sos tabasco.
- Ceapa si telina se curata si se toaca marunt, iar rosiile se taie in cubulete.
- Intr-o tigaie cu ulei incins se calesc ceapa si telina, apoi se adauga arahidele macinate, cubuletele de rosii, zeama in care a fiert fasolea dupa care se fierb la foc mic aproximativ 20 minute.
- Cand ciorba este fiarta, se adauga boabele de fasole si arahidele prajite, se mai da in clocot circa 3 minute, apoi se condimenteaza dupa gust.
Preparatul este mai gustos si mult mai consistent daca uleiul obisnuit este inlocuit cu ulei sau unt de arahide.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: