Pentru 4 portii de ciorba de kapia avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 grame ardei kapia
- 100 grame suc de rosii
- 50 grame smantana
- 50 grame faina
- 50 ml ulei
- 30 ml otet
- 20 grame sare
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Ardeii kapia se spala, se sterg bine de apa, se coc pe tabla sau grill, se curata de coaja, se indeparteaza cotoarele si se lasa la scurs.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga faina, se amesteca pana se imbiba in ulei, se dilueaza cu smantana si apa rece, dupa care se fierbe 2-3 minute si se adauga sucul de rosii, continuand fierberea inca 2-3 minute.
- Compozitia de faina se strecoara, se adauga ardeiul copt, oprind cateva bucatele pentru ornament, se condimenteaza cu sare si otet, apoi se maruntesc cu blenderul.
- Se serveste fierbinte, ornata cu cateva fasii de kapia copt ( cele pe care le-am oprit ) si cu picaturi de smantana.
Pentru un gust mai placut, otetul poate fi inlocuit cu otet de la gogosari la borcan, acesta fiind mai aromat si putin dulceag.
POFTA BUNA !
2 comentarii:
N-am mancat niciodata asemenea ciorba dar...merita incercat, mai ales ca-mi plac mult ardeii copti.
Este foarte buna! Am facut-o saptamana trecuta, si cred am sa o mai fac...
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: