Pastravul aromat cu rozmarin, prajit cu rosii si servit pe un strat de cuscus formeaza o masa simpla dar in acelasi timp si apetisanta.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 250 grame cuscus
- 600 ml apa calda
- 4 pastravi fiecare in jur de 350 grame, eviscerati, spalati si uscati cu hartie de bucatarie
- 1/2 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 4 fire de rozmarin
- 4 rosii mari, coapte, taiate in doua
- 2 linguri ulei de masline
- 30 grame unt
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie, taiata in sferturi pe lungime
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se inmoaie cuscusul circa 10 minute in apa calda, apoi se scurge si se pune 10 minute in aburi, intr-o sita deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic. Se scoate pe un platou mare si se tine la cald.
- Se sareaza pastravii cu jumatatea din sare si se pipereaza. Se pune un fir de rozmarin in interiorul fiecarui peste. Rosiile se presara cu restul de sare si putin piper.
- Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei cu jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare circa 2 minute, pana se rumeneste amestecul.
- Se adauga 2 pastravi si 4 jumatati de rosii si se prajesc 4-5 minute pe fiecare parte pana cand sunt gata. Se pun deasupra cuscusului si se tin la cald.
- Se repeta operatia cu ceilalti 2 pastravi, restul de rosii, de ulei si jumatatea de unt.
- Se presara cu patrunjel tocat, se orneaza cu feliile de lamaie taiate pe lungime si se servesc fierbinti.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: