Explozia de prospetime si de miresme ale mararului adunate intr-un sos ameteste si vrajeste pe oricine este indragostit de parfumurile tari.
Pentru 4 portii de sos de marar avem nevoie de :- 2 legaturi de marar
- 100 grame faina
- 200 ml lapte
- 30 grame unt
- 20 grame sare
- 2 grame piper alb
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se cerne faina si se pune intr-un vas uscat, dupa care se amesteca incontinuu pe flacara mica pana se rumeneste putin.
- Se fierbe laptele, se toarna treptat peste faina pana se incorporeaza, apoi se fierb impreuna aproximativ 15 minute, amestecand incontinuu.
- Legaturile de marar se curata, se spala si se toaca marunt, se adauga in compozitia de faina, iar dupa ce s-a amestecat bine, se indeparteaza de pe foc, se adauga untul si condimentele, apoi se amesteca totul pana cand devine un sos cremos.
Acest sos se recomanda persoanelor cu afectiuni cardio-vasculare si renale sau persoanelor care tin regim fara sare, aceasta fiind eliminata din preparat.
POFTA BUNA !
1 comentarii:
cred ca sosul muselin o sa-l incerc si eu
Bazine
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: