Pentru 1 forma de tarta cu sparanghel cu diametrul de 28 cm avem nevoie:
Pentru aluat:
- 140 grame faina, in plus pentru prelucrat
- 50 grame unt rece, in plus pentru uns forma
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 ou
- 250 grame sparanghel verde
- 50 grame branza Pecorino rasa
- 50 grame sunca de Parma taiata felii subtiri
- 50 grame mazare congelata
- 2 oua
- 1 galbenus
- 250 ml lapte
- Sare
- Piper negru
Timp la cuptor : 30-35 minute
MOD DE PREPARARE :
- Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se obtine o masa omogena. Apoi se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta si se bate energic timp de 5 minute. Se lasa la dospit circa 45 minute, acoperit, intr-un loc cald.
- Intre timp se spala si se curata sparanghelul pentru umplutura si se taie in doua. Capetele de sparanghel se fierb aproximativ 1 minut la aburi intr-o sita, deasupra unei cratite cu apa clocotita. Se adauga varfurile sparanghelului si se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratita si se lasa la racit.
- Se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 3-4 ). Se unge forma cu unt. Se intinde aluatul si se tapeteaza forma cu el. Se presara branza pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, sunca si mazarea.
- Se bat ouale si galbenusul, se sareaza si se pipereaza. Se da laptele intr-un clocot, se incorporeaza in amestecul de oua si se toarna totul peste tarta. Se coace tarta circa 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ) si se mai tine tarta la cuptor inca 25-30 minute.
Pentru ca in timpul coacerii zeama din tarta sa nu cada in cuptor, se poate pune o folie de aluminiu sub forma.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: