Sardinele sunt considerate hrana creierului, iar castravetii hrana siluetelor, deoarece sunt saraci in calorii, iar impreuna formeaza un cuplu culinar perfect pentru trup si suflet. O minte sanatoasa intr-un corp sanatos...
Pentru 4 portii de castraveti cu sardine avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 conserva de sardine in ulei
- 400 grame castraveti
- 100 grame unt
- 200 grame paine bagheta
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lamaie
- 10 grame sare
- 2 grame piper alb
- 2 grame boabe de piper rosu
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se scurg sardinele de ulei, apoi se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt si partea verde a cepei taiata inele.
- Se condimenteaza cu sare si piper alb si se acresc cu zeama de lamaie. Castravetii se spala, se taie oblic in felii groase de circa 1 centimetru, apoi din loc in loc se indeparteaza coaja.
- Painea bagheta se felieaza subtire, se unge cu putin unt si se tine in cuptor pana se rumeneste, dupa care se lasa la racit.
- Pe fiecare felie se pune cate o rondea de castravete, deasupra se aseaza compozitie de peste si apoi se orneaza cu felii de lamaie si cu piper rosu.
Se recomanda folosirea unor castraveti tineri, pentru a nu avea seminte, iar taierea se va face cu un cutit ondulat pentru a evita caderea umpluturii de pe acestia.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: