Un desert sanatos, usor, rapid si ieftin. Copiii adora aceste prajiturele !
Bucatile ramase se pot zdrobi si presara peste iaurt sau crema de branza, trezind astfel interesul si pentru acest gen de desert.
Pentru 1 tava de prajiturele de ciocolata cu nuci, ( 12 bucati ), avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 120 grame unt moale
- 80 grame zahar
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita vanilie macinata
- 1 ou
- 150 grame faina de grau tip 1050
- 1 lingurita praf de copt
- 20 grame praf de cacao de culoare inchisa
- 100 grame ciocolata amaruie ( 70% continut de cacao )
- 60 grame nuci fara sare
- 3 linguri lapte
Timp de gatit la cuptor : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge cuptorul la 190°C ( 170°C cu ventilator sau treapta 3 ). Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
- Se bat cu mixerul untul cu zaharul, sarea si vanilia. Se adauga oul si se amesteca bine.
- Se cern deasupra faina, praful de copt si cacao. Se toaca mare ciocolata si nucile, se adauga la aluat si se amesteca totul bine.
- Se modeleaza cu 2 lingurite, 12 gramajoare de aluat direct in tava, la o distanta de 4-5 cm una de alta. Se taseaza gramajoarele usor cu o furculita. Se coc in cuptorul incins in prealabil prajiturile circa 15 minute.
- Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca si intareasca putin in tava. Apoi se aseaza pe un gratar pentru prajituri, sa se raceasca complet.
- Cel mai bine este sa se serveasca caldute, cat ciocolata este moale.
Aceste prajiturele de ciocolata cu nuci, racite complet, se pot pastra intr-o cutie de tabla cu capac, pana la 5 zile.
Deasemenea, aceste prajituri, sunt foarte delicioase si preparate cu nuca tocata mare, nuci americane sau arahide fara sare.
POFTA BUNA !
1 comentarii:
ma cheama baciufreakzRo si mie foame de prajituri dastea bune mie foame de mor n-am mancat de 2 saptamani nika si mor aici de pofta trimitetimi mie ce va ramane resturi de prajituri si carnati de suceava cva mie foame bhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: