Bucate alese

Bucate alese

Tort festiv cu pere

Castraveciori la Borcan

Inghetata de Cacao

Bucataria Nadinei: KURTOS KOLACS(cozonac secuiesc)

Bucataria Nadinei: KURTOS KOLACS(cozonac secuiesc): INGREDIENTE: ALUAT: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 6 linguri zahar 2 sticlute esenta vanilie 4 oua 150 g unt topit...

Framantatul aluatului fraged

Cel mai simplu si practic mod de a framanta aluatul fraged :
  • Se pun ingredientele pentru aluat fraged intr-un castron si se taie repede cu 2 cutite, se zdrobesc cu o furculita mare sau se faramiteaza cu degetele si se framanta.
  • Sau : se toaca ingredientele pe suprafata de lucru cu un cutit, pe lungime, impingand in acelasi timp mereu faina spre centru, apoi se framanta amestecul cu mainile reci.
Sfaturi practice :
Daca aluatul este framantat prea mult, se topeste grasimea. Aluatul capata un aspect lucios, uleios, se faramiteaza si se lipeste. Un adaos de faina il va face mai tare si mai fainos. Pentru a remedia aceasta situatie, aluatul se va lasa peste noapte la frigider, iar a doua zi se va prelucra rapid, impreuna cu 1-2 linguri de apa foarte rece, care se adauga treptat, pe masura framantarii.

Vin de orez

Vinul de orez este un vin usor dulce facut din orez si este folosit in retetele orientale pentru a da o aroma delicata, aproape florala.
Mai este cunoscut si sub numele de sake.

Linguine cu sunca, mazare si ciuperci

Sunca slaba gatita cu ciuperci, mazare verde, ceapa verde si usturoi formeaza o garnitura consistenta pentru pastele subtiri.
Pentru 4 portii de linguine cu sunca, mazare si ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame linguine
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, curatate si taiate felii subtiri
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingura frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 250 grame ciuperci, sterse si taiate felii subtiri
  • 250 grame sunca fiarta, curatata de grasime si taiata fasii subtiri
  • 250 grame mazare inghetata
  • 450 grame bulion de pui ( vezi retete de baza)
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 grame parmezan ras
  • Ramurele proaspete de cimbru, pentru ornat
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 10 minute

Covrigei cu ciocolata si unt de cocos

Pentru 4 tavi ( 100 bucati ) de covrigei cu ciocolata avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 grame unt moale
  • 400 grame zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 350 grame faina
  • 1 praf de sare
  • 2- 3 linguri cacao inchisa la culoare
  • 10 grame unt de cocos
Optional : 
  • 3- 4 linguri praf de cacao sau 2- 3 linguri fulgi de ciocolata pentru presarat pe covrigei
Timp de preparare : 35 minute
Timp de gatit la cuptor : 10- 15 minute pentru fiecare tava

Fursecuri cu jeleu

Pentru 2 tavi (60 bucati), de fursecuri cu jeleu, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 400 grame de faina, in plus pentru prelucrat
  • 50 grame migdale rase
  • 100 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 200 grame unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 grame jeleu de coacaze sau cirese
  • 2-3 linguri zahar pudra
Timp de preparare : 30 minute
Plus timp de racire : 30 minute
Timp de gatit la cuptor : 10- 12 minute pentru fiecare tava

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/