Bucate alese

Bucate alese

Gogosi a la Sidy

Tort festiv cu pere

Castraveciori la Borcan

Inghetata de Cacao

Bucataria Nadinei: KURTOS KOLACS(cozonac secuiesc)

Bucataria Nadinei: KURTOS KOLACS(cozonac secuiesc): INGREDIENTE: ALUAT: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 6 linguri zahar 2 sticlute esenta vanilie 4 oua 150 g unt topit...

Framantatul aluatului fraged

Cel mai simplu si practic mod de a framanta aluatul fraged :
  • Se pun ingredientele pentru aluat fraged intr-un castron si se taie repede cu 2 cutite, se zdrobesc cu o furculita mare sau se faramiteaza cu degetele si se framanta.
  • Sau : se toaca ingredientele pe suprafata de lucru cu un cutit, pe lungime, impingand in acelasi timp mereu faina spre centru, apoi se framanta amestecul cu mainile reci.
Sfaturi practice :
Daca aluatul este framantat prea mult, se topeste grasimea. Aluatul capata un aspect lucios, uleios, se faramiteaza si se lipeste. Un adaos de faina il va face mai tare si mai fainos. Pentru a remedia aceasta situatie, aluatul se va lasa peste noapte la frigider, iar a doua zi se va prelucra rapid, impreuna cu 1-2 linguri de apa foarte rece, care se adauga treptat, pe masura framantarii.

Vin de orez

Vinul de orez este un vin usor dulce facut din orez si este folosit in retetele orientale pentru a da o aroma delicata, aproape florala.
Mai este cunoscut si sub numele de sake.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/